120 termék található.

1-24 / 120 elem mutatása

Aktív szűrők

BCAA és aminosavak

Az aminosavak olyan kis biológiai molekulák, amelyek nagyobb egységekből állnak, amelyek fehérjék. A test megszerzi az élelmiszer-fehérjék emésztéséhez szükséges aminosavakat. Ez a folyamat azonban lassú és költséges. Ezért bizonyos fiziológiai helyzetekben az aminosavak gyors feltöltése abszolút szükségessé válik!

Az izomfehérjéket aminosavakra osztják olyan enzimek segítségével, amelyek elpusztítják a fehérjéket, amíg növelik a szabad aminosavszintjüket. A szabad aminosavak magas koncentrációja az izomsejtekben megfosztja az enzimek katabolikus aktivitását. Megnövelheti a szabad aminosavszinteket az izomsejtekben, és gátolhatja a katabolizmust a fehérje hidrolizátum tabletták lenyelésével. A hidrolizált fehérjék csak a laboratóriumban emésztett fehérjék, aminosavakká bontva. A hidrolizált fehérjék anticatabolikusan és anabolikusan működnek (javítják a nitrogén-plusz egyensúlyt) és felgyorsítják a tárolás utáni regenerációt. Másrészt néhány aminosav, főként savófehérje-hidrolizátumból származik, hormonális aktivitást mutat - fokozza az anabolizmust, növeli a zsír lebontást, erősíti az immunrendszert és csökkenti a túlzott felhasználást.

A tejsavó aminosavakat leggyakrabban edzés előtt és után, lefekvéskor és ébredés után használják fel, hogy csökkentsék a stressz-katabolizmust és a postabszorpciót (éjszaka). Ha a tejsavó savó-kiegészítőkkel egyidejűleg BCAA-aminosavakat használnak, a tejsavó aminosavakat étkezés előtt használják fel a tömeges aminosavak kiegészítésére.