Balkan Pharmaceuticals ProDigestiv 25000 – 30 kapszula
  • Balkan Pharmaceuticals ProDigestiv 25000 – 30 kapszula

Balkan Pharmaceuticals ProDigestiv 25000 – 30 kapszula

3 400,00 Ft
Mennyiség
Out-of-Stock

A Pro Digestive 25000 30 kapszula pankreatint tartalmaz. A pankreatin az emlős hasnyálmirigyből, elsősorban a sertés hasnyálmirigyéből származó por, amely az exokrin hasnyálmirigy-enzimeken - lipázon, alfa-amilázon, tripszinen és kimotripszinen kívül - más enzimeket is tartalmaz.

A Pro Digestive 25000 kezelés elősegíti a normális testsúly fenntartását az emésztés szabályozásával!

A döntő tényező a lipáz enzimaktivitása, valamint a tripszin egy része. Az amilolitikus aktivitás csak a cisztás fibrózis kezelésében fontos, mert krónikus hasnyálmirigy-gyulladás esetén is az élelmiszer-poliszacharidok hasadása rendellenességek nélkül történik.

Az állati hasnyálmirigy-lipáz, hasonlóan az emberi lipázhoz, nem gasztro-rezisztens, ezért 4 alatti pH-nál visszafordíthatatlan inaktiváció lép fel lipolitikus aktivitásában.

A hasnyálmirigy-lipáz hasít a triacil-glicerid-molekula zsírsavaiból az 1. és 3. pozícióban. Az epesavak jelenlétében képződött szabad zsírsavak és 2-monogliceridek gyorsan felszívódnak, főleg a vékonybél felső részében.

A tripszinogénből a tripszinogén aktiválását autokatalitikusan vagy a vékonybél enterokinázának hatására hajtják végre. A tripszin viszont más proteolitikus enzimeket aktivál. Az endopeptidáz disszociálja a peptidkötéseket a lizin és az arginin részvételével, és így a peptidkötések hasítása más enzimekkel együtt hozzájárul a fehérjék aminosavak és alacsony molekulatömegű peptidek hasításához. A legfrissebb adatok szerint a tripszin gátolja a hasnyálmirigy szekrécióját, amelyet önmagában stimulál a bél felső részein történő aktiválás után. A pankreatin alapú készítmények fájdalomcsillapító hatása éppen ennek a mechanizmusnak köszönhető. Az endoamilázhoz hasonlóan az alfa-amiláz is nagyon gyorsan hasítja a glükózt tartalmazó poliszacharidokat, ezért aktivitása továbbra is meglehetősen fontos,

Biohasznosulás A kapszulák önfeloldásával a gyomorban felszabadulnak és eloszlanak, akár étel jelenlétében is. A kapszulák gyomornedv-védő bevonata megvédi a savak hatására érzékeny enzimeket a gyomorsav általi inaktiválódás ellen a gyomortranszport során. Az enzimek addig nem szabadulnak fel, amíg el nem jutnak az alsó bél semleges vagy enyhén bázikus környezetébe, ahol a bélés feloldódik. Mivel a pankreatin nem szívódik fel, nem lehet információt szolgáltatni annak farmakokinetikai tulajdonságairól és biohasznosulásáról. A pankreatin hatékonyságát az enzimek gyógyszerformából történő felszabadulásának mértéke és sebessége határozza meg, és ezáltal megfelel a galenikus hozzáférhetőségnek.

ADAGOLÁS ÉS ALKALMAZÁSI MÓDSZER

Javasoljuk, hogy az étkezéshez 20 000 - 40 000 egység lipázt adjon be az általános adagolási ajánlásoknak megfelelően.

Hacsak másképp nem javasoljuk, az adag étkezésenként 2-4 Pro-Digestive kapszula (étkezésenként 20 000 - 40 000 AU lipáznak felel meg).

A szükséges dózis magasabb is lehet. A dózis emelése csak orvos felügyelete mellett történik, és a tünetektől függ (például: steatorrhea és hasi fájdalom).

Az enzimek napi adagját, amely 15000-20000 lipázegység / testtömeg-kg, nem szabad túllépni.

A kapszulákat egészben lenyelik, rágás és törés nélkül, elegendő folyadékkal étkezés vagy snack után vagy közvetlenül utána.

A Pro-Digestive alkalmazás időtartamát az orvossal együtt állapítják meg, az állapottól függően

TERMÉK ÖSSZETÉTEL

A 25000 AU kapszula a következőket tartalmazza:

hatóanyag: pankreatin 383,75 mg (minimális lipolitikus aktivitás 25000 AU, amilolitikus 22500 AU, proteolitikus 1250 AU).

segédanyagok: kroszkarmellóz-nátrium, magnézium-sztearát, hidrogénezett ricinusolaj, vízmentes kolloid szilícium, mikrokristályos cellulóz.

1476
2020-08-30
Új termék

Reviews (0)

Related products